top of page

Waarom

Mediation

Masters

Je bent al mediator, daarom biedt Mediation Masters een dynamische omgeving waar je via interactie in een kleine groep je kennis kunt verbreden en je persoonlijke vaardigheden verder kunt verbeteren. Naast theorie en praktijk komen persoonlijke inzichten, grenzen en triggers aan bod, zodat je na een trainingsdag naar huis gaat met het gevoel dat je iets hebt geleerd waar je in jouw praktijk écht iets mee kunt. Je wordt een mediator met ruimte voor je eigen stijl.

 

De trainingsdagen vinden plaats op een mooie locatie, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de innerlijke mens. 

 

Wil je meer weten over onze werkwijze of een van onze verdiepingstrainingen?

Neem contact op. 

Image by Ian Schneider

Mediation Matters

 

“Door het begeleiden van mediators de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er veel behoefte is aan bijscholing maar misschien nog wel meer behoefte bestaat aan het toepassen van juridische regels in de praktijk.  Door mijn achtergrond blijft het geven van trainingen, workshops en het overbrengen van kennis mij enorm boeien. Mijn kracht bestaat er uit de juridische kennis over te dragen op een voor ieder begrijpelijke manier, waarbij het feit dat ik zelf jarenlange ervaring in het vak heb en nauw samenwerk met mediators in het veld, een absoluut pre is. Het geven van trainingen is een lang gekoesterde wens. Tijdens een intervisie-sessie met Martine bleek dat wij beiden diezelfde ambitie hadden: voorzien in een behoefte die bestaat, te weten juridische kennis overbrengen maar vooral ook de vertaalslag naar de praktijk van de mediator maken. Op die manier werd MediationMasters geboren”.

Sandra Bremen

Over Ons

MediationMasters is ontstaan uit liefde voor het vak

 

MediationMasters is in 2021 opgericht door Sandra Bremen en Martine Stavenga. Ontstaan uit liefde voor het vak en oog voor behoeften uit de praktijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van mediators. 

In 2024 heeft Martine Stavenga MediationMasters als vennoot verlaten om zich volledig te richten op medation bij scheidingen. Zijdelings blijft ze betrokken als trainer. Sandra Bremen blijft als oprichter aan het roer staan en bijdragen aan het verdiepen en verbreden van de deskundigheid van scheidingsmediators.  

Mediation Masters .jpg

Ken je eigen triggers

“Ik ben van mening dat de mediationpraktijk en een duurzaam resultaat van bemiddeling een grote  toegevoegde waarde heeft voor mensen en onze maatschappij. Ervaring heeft mij geleerd dat verdieping, reflectie en ontwikkeling nodig is om als mediator anderen te kunnen helpen goed om te gaan met complexe emotionele situaties. Hoe krijg je de angel uit een escalatie?  Hoe zorg je ervoor dat partijen heel laten en het voor ieder veilig blijft aan tafel?  Door bewust te zijn van het belang mezelf goed te kennen, mijn eigen triggers en reactiepatronen te begrijpen en beter te hanteren, kan ik een betere mediator zijn en voorkomen dat ik onderdeel word van de dynamiek aan tafel. Het geeft mij voldoening en plezier mijn kennis over te kunnen dragen aan andere mediators en daarbij ruim aandacht te geven aan deze ‘zachte, reflecterende kant’ van ons vak dat met enige regelmaat hard aanvoelt.”

Martine Stavenga

bottom of page