wo 12 mei

|

MKB Park De Viersprong

Pensioen, lijfrente en scheiding

Pensioen en bijzondere vormen van levensverzekering bij scheiding

Aanmelden niet meer mogelijk
Bekijk ons overig aanbod
Pensioen, lijfrente en scheiding

Tijd en locatie

12 mei 2021 09:30 – 17:00

MKB Park De Viersprong, Zeisterweg 82, 3931 MG Woudenberg, Nederland

Over het evenement

In deze training komen de mogelijkheden van pensioenverdeling, alsook de verdeling van bijzondere vormen van levensverzekering, aan de orde aan de hand van praktijkvoorbeelden. 

Als eerste behandelen we de gevolgen van de invoering van de wet pensioenverdeling bij scheiding (WPS) en andere relevante wetswijzigingen voor de scheidingspraktijk. Daarna gaan we dieper in de diverse mogelijkheden van pensioenverdelen en op “het  waarom” cliënten voor een afwijkend percentage en/of een  andere periode zouden kiezen, of afstand zouden doen van het bijzonder partnerpensioen. De samenloop van partneralimentatie en (reeds ingegaan) pensioen, of regeling vervroegde uittreding (RVU) wordt behandeld en het (gedeeltelijk) verrekenen van pensioen met andere vermogensbestanddelen of overbedeling komt aan de orde. Tot slot komt de lijfrente aan bod als onderdeel van de vermogensverdeling of verrekening en  de voor- en nadelen van het overdragen van een lijfrentepolis als alternatief voor partneralimentatie op een rijtje gezet. 

De fiscale gevolgen van de uitruil van verschillende vermogensbestanddelen rekening houdend met de verschillende fiscale disciplines.

Leerdoelen

  • Het kunnen uitleggen van de mogelijkheden van pensioenverdeling bij scheiding.
  • Het actualiseren van je kennis van de WPS en overige wetswijzigingen en de gevolgen daarvan voor de scheidingspraktijk
  • De voor- en nadelen van verevening versus conversie kunnen benoemen rekening houdend met de specifieke omstandigheden van cliënten.
  • De gevolgen van de wettelijke keuzemogelijkheden van de vereveningsplichtige voor de vereveningsgerechtigde kunnen benoemen.
  • De optimalisatie van verevening en conversie rekening houdend met de leeftijdsverschillen kunnen benoemen en uitleggen.
  • Het kunnen uitleggen van de verschillende mogelijkheden met lijfrentepolissen en de verschillende bijbehorende fiscale consequenties.
  • Het herkennen van de mogelijkheid om een eventuele overbedeling weg te nemen door middel van (gedeeltelijke) pensioenverrekening, of andere uitruil van vermogensbestanddelen en de fiscale consequenties daarvan.

Aantal deelnemers

10-15 deelnemers

Prijs

€ 295 excl. BTW, inclusief lunch, koffie, thee en materiaal

Trainer

Frans Bekker

Accreditatie

MfN, 6 punten.

Coronabeleid

We nemen uiteraard alle RIVM-richtlijnen in acht die gelden in verband met corona. Mocht een training op de geplande datum niet live gegeven kunnen worden in verband met de RIVM-richtlijnen dan wordt een nieuwe datum ingepland.

Deel dit evenement